Werkwijze

De werkwijze van Hage Architecten is ontstaan na jaren van ervaring en door goede communicatie met de opdrachtgevers. Iedere fase van het ontwerp- en eventueel bouwproject wordt vooraf besproken en gedurende het proces steeds gecommuniceerd en onderbouwd.

Alle opties voor wat betreft keuze van het ontwerp, de verschillende bouwmogelijkheden en de procedures en vergunningsaanvragen worden met de opdrachtgever besproken, waarbij wij een adviserende rol innemen. Het is ons streven dat opdrachtgevers te allen tijde weten waar ze projectmatig, schematisch en financieel aan toe zijn. Alles is transparant en is een gevolg van gezamenlijk overleg. Op het gebied van architectonische ontwerpen en design houden wij ervan om de opdrachtgever te verrassen. Dat gebeurt soms door de creatieve instelling van de architect, maar soms ook door omgevingsfactoren (geografische situatie, bestaande bebouwing, zoninval, privacy etc.) op een originele manier te benutten. Wij hebben geen vaste ontwerpprincipes en respecteren vooral de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Wel proberen wij altijd om een onderscheidend karakter en belevingswaarde te creëren, soms zelfs met een verhaal, een die mensen al tijdens de ontwerpfase enthousiasmeert, want architectuur is emotie. Het uiteindelijke ontwerp wordt zodanig met de constructeur en aannemer gecommuniceerd dat zelfs de kleinste details gerealiseerd worden.

Aanspreekpunt

Bij een bouwaanvraag is veel coördinatie nodig tussen de constructeur, aannemer(s), gemeentehuis, welstand, externe partijen, opdrachtgever en architect. Hier kan de architect voor zorgen, als een dirigent of een projectleider die partijen met elkaar verbindt en op elkaar afstemt. Vertrouwen is een voorwaarde voor een vruchtbare samenwerking. Daarom is het ook belangrijk dat u een goede klik heeft met de architect. Om dit vertrouwen niet te beschamen nemen wij bewust niet meer werk aan dan verantwoord is om alle opdrachten de optimale tijd en aandacht te geven.

Op de pagina ‘dienstverlening’ leest u welke opdrachten wij aannemen, hoe de trajecten eruit ziet en alles wat daarbij komt kijken. Doordat wij een project in stappen onderverdelen is alles goed te overzien en weten opdrachtgevers precies waar ze aan toe zijn.

It's a waiting game

Zowel het ontwerpproces als het aanvragen van een omgevingsvergunning kosten veel tijd. Zo kan een vergunningsaanvraag soms wel zes maanden of langer duren of ondanks een welstandsakkoord alsnog afgekeurd worden. Het blijft een uitzondering, maar het is goed om daar rekening mee te houden. Ontwerpen, vergunningen en bouwwerken hebben nu eenmaal vaak een onvoorzien verloop. Wij zullen er alles aan doen om een en ander in goede banen te leiden en waar nodig gevraagde informatie snel te verstrekken.

Vrijblijvend advies

Of u nu een vaag idee hebt of al langer rondloopt met een uitgewerkt plan, wij helpen u graag met persoonlijk, vrijblijvend en onafhankelijk advies en het bedenken van mogelijkheden om uw bouwplannen te realiseren.